Triggerfinger-drummer maakt soundtrack voor "Fabeltjeskrant"-film

Mario Goossens, de drummer van Triggerfinger, maakt samen met David Poltrock de soundtrack voor de film "De Fabeltjeskrant & de grote dierenbosspelen". Dat melden de Mediahuis-kranten. 

"Triggerfinger en De Fabeltjeskrant in één zin kunnen zeggen, dat had ik nu ook niet meteen verwacht", vertelde Mario Goossens (foto in tekst) in "Linde staat op" op Studio Brussel. 

"Het is natuurlijk nostalgie en het is superfijn om te doen", zegt Goossens. "Ik heb geen idee hoe ze bij mij gekomen zijn. Ik werd benaderd door mensen van Grid (het 3D-animatiestudio achter de film, nvdr).  Zij vroegen om eens langs te komen om een babbel te doen over het project." 

"Ik zag dat natuurlijk zitten. Ik had heel weinig tijd, maar zoiets mag je niet laten schieten. Ik had één voorwaarde: dat ik dit ook samen mocht doen met mijn partner in crime David Poltrock." 

"Het is een superfijn project, het zijn leuke mensen om mee te werken. We kregen veel vrijheid, het mocht gedurfder zijn, want blijkbaar kunnen de kinderen van vandaag op het gebied van muziek al iets meer verdragen." 

CPU - Matthias Engels

Ook werk van dj Armin van Buuren op soundtrack

Goossens keek ook zelf als kind naar de reeks. "Wanneer je de allereerste storyboards te zien krijgt en de openingstune dan hoort, dan komt alles terug." 

Op de soundtrack zal ook werk van de Nederlandse dj Armin van Buuren staan. "Het mocht heel breed gaan, van Beatles-achtig tot een beetje Blur-sound. Het moest natuurlijk wel kloppen met de inhoud van de film." 

De "Fabeltjeskrant"-film komt er bij de 50e verjaardag van de reeks waar in totaal tussen 1968 en 1992 meer dan 1.600 afleveringen van gemaakt werden.  De film komt in december uit in Nederland en zou vanaf de krokusvakantie ook in ons land te zien zijn. 

De film wordt voor verschillende generaties een blij weerzien met meneer de Uil, juffrouw Ooievaar en de gebroeders Ed en Willem Bever. 

Herbeluister het gesprek met Mario Goossens: 

Meest gelezen