Video player inladen ...

Wake voor vermoorde Bulgaarse journaliste

In de Bulgaarse hoofdstad Sofia hebben duizenden mensen gisteravond een wake gehouden voor de vermoorde journaliste Viktoria Marinova. Haar lichaam werd vier dagen geleden gevonden in een park in de stad Ruse, minder dan een week nadat ze het in een tv-uitzending had gehad over mogelijke regeringscorruptie. De Bulgaarse politie had vandaag ook een verdachte opgepakt, maar die wordt opnieuw vrijgelaten. Er wordt hem niks ten laste gelegd.

Het lichaam van Viktoria Marinova werd vier dagen geleden gevonden in een park Ruse, een stad aan de oever van de Donau, bij de Bulgaars-Roemeense grens. Ze werd verkracht en gewurgd.

Marinova werd enkele maanden geleden presentatrice van het nieuwsprogramma "Detector". De laatste uitzending van het programma, op 30 september, ging over vermoedelijke corruptie door aannemers met Europees geld bij wegenbouwprojecten.

Marinova liet daarover twee journalisten aan het woord die het corruptiedossier uitspitten. De twee werden vorige maand nog opgepakt door de Bulgaarse politie.

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors