195 verblijfsintrekkingen sinds omstreden vreemdelingenwet Francken

Sedert de invoering van de nieuwe vreemdelingenwet zo'n anderhalf jaar geleden is al van 195 mensen de verblijfs­vergunning in ons land ingetrokken. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). De wet kreeg kritiek, onder meer omdat die het mogelijk maakte ook het verblijf in te trekken van mensen die hier geboren zijn of voor hun twaalfde naar België zijn gekomen.

Begin mei vorig jaar werden de eerste intrekkingen van verblijf getekend op basis van de nieuwe verstrengde vreemdelingenwet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Francken (N-VA). Met die wet werd het onder meer mogelijk om de verblijfvergunning in te trekken van mensen die hier geboren zijn of voor hun twaalfde naar België zijn gekomen. Het gaat weliswaar niet om mensen met de Belgische nationaliteit.

Sinds de nieuwe vreemdelingenwet is nu al van 195 mensen het verblijf ingetrokken, zegt Francken op Twitter. 80 daarvan behoren tot het profiel van hier geboren te zijn of voor twaalf jaar naar ons land te zijn gekomen.