90-jarige rijdt slaapkamer binnen in plaats van garage te Koekelare

Een 90-jarige man uit Koekelare heeft zich dinsdagavond rond 18 uur lelijk vergist toen hij thuiskwam in de Oostmeetstraat. De man opende vanuit zijn auto op straat de garagepoort en zette de auto in achteruit. Naar eigen zeggen was hij verblind door de laagstaande zon en toen hij achteruit reed vergiste hij zich en reed hij pardoes zijn slaapkamer binnen in plaats van de garage.

Een grote ruit van 2,5 op 2,5 meter sneuvelde daarbij en de wagen kwam net voor het bed tot stilstand. Buren belden de brandweer op om de oude man, die aangeslagen en verward was, te helpen en verplaatsten de wagen. Er vielen geen gewonden maar het volledige raam was aan diggelen. De brandweer was even bezig om alle glasscherven uit de slaapkamer te halen en dichtte de gevel met houten panelen. De man kon er blijven slapen maar zocht mogelijks overnachting bij familie.

De zaak kan nog kwalijke gevolgen hebben voor hem. Het parket liet het PV van de politie opvragen en zal kijken of de man, die hardhorig en verward is, wel nog geschikt is om te rijden met de wagen. Alhoewel hij enkel eigen schade veroorzaakte kan het parket wel ingrijpen op basis van artikel 42 van de wegcode. Dat zou willen zeggen dat de man op de baan een gevaar is voor zichzelf en andere weggebruikers. In dat geval nemen ze een beveiligingsmaatregel, geen straf, en kunnen ze de man langs sturen bij een deskundige. Als die dan negatief oordeelt kan de man voorgoed ongeschikt worden gevonden om nog met de wagen te rijden.

Meest gelezen