Doorbraak in Antwerpse moordzaak na 26 jaar na DNA-match

In Antwerpen is er na 26 jaar mogelijk een doorbraak in een onopgeloste moordzaak. In 1992 werd een 30-jarige vrouw gewurgd. Er waren DNA-sporen, maar een dader werd nooit gevonden. Nu is er dan toch een 54-jarige verdachte aangehouden na een positieve DNA-match.

In Antwerpen is een 54-jarige man aangehouden voor een moord die 26 jaar geleden gepleegd werd. Op 17 juni 1992 werd een 30-jarige vrouw dood teruggevonden in een studio in Antwerpen. Het slachtoffer was gewurgd met een snoer en haar lichaam vertoonde verschillende steek- en snijwonden.

Er werden DNA-sporen aangetroffen, maar een dader werd nooit gevonden. Vorig jaar dook er dan toch een DNA-match op met de 54-jarige verdachte. Hij was enkele jaren geleden veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor een poging tot diefstal. Zijn DNA werd opgenomen in de databank voor veroordeelden en zo kwam de politie hem op het spoor. Enkele maanden geleden werd het dossier opnieuw geopend. Gisteren werd de verdachte aangehouden door de onderzoeksrechter.