Video player inladen ...

"De beweging van de macht" gaat op en neer in Antwerpen

Op het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen is een opvallende kunstinstallatie verschenen. Het gaat om een gedicht van stadsdichter Maud Vanhauwaert dat de toepasselijke naam "De beweging van de macht" draagt.

Het is een ongewoon beeld in een leeg bassin op het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen: 5 ballonletters die samen het woord "macht" vormen en in een eindeloze cyclus opblazen en leeglopen.

De letters zijn een kunstinstallatie onder de noemer "De beweging van de macht". Die is bedacht door Maud Vanhauwaert, de stadsdichter van Antwerpen. Ze broedde al langer op een project in het teken van macht en pakt er nu mee uit, aan de vooravond van de verkiezingen.

"Het is een metafoor die iedereen vrij mag interpreteren", vertelt ze aan VRT NWS. "De locatie is alvast niet toevallig, aan de voeten van het standbeeld van Hendrik Conscience voor de Erfgoedbibliotheek. De letters rijzen op uit een plas van blauwe inkt."

"Het woord "macht" roept veel reactie op, dus misschien blijft na zondag niks van de installatie over. Als dat wel zo is, wil ik de letters graag laten reizen."