Video player inladen ...

Gentse studenten krijgen pakje friet als ze niet wildplassen

Studenten in Gent hebben woensdagavond een pakje friet gekregen omdat ze niet wildplassen. Elke 100e plasser die gebruikmaakte van een toilet, werd getrakteerd. De "beste WC-madam van Gent" overhandigde zo 20 pakjes friet.

De preventiedienst van de stad Gent wil nieuwe studenten van 20 september tot 15 november sensibiliseren in de bekende uitgaansbuurt Overpoort. Er wordt gevraagd om publiek sanitair te gebruiken en vooral niet te wildplassen. Daarop staat een GAS-boete van 60 euro, de prijs van 20 pakjes friet.

Tot 15 november worden in de Overpoortstraat strategisch geplaatste bordjes ingezet, naast een tijdelijke toiletwagen en twee infozuilen.

Gent schrijft elk jaar 300 GAS-boetes uit voor wildplassen.