Video player inladen...

Krijgt Ieper voor de allereerste keer een vrouw als burgemeester?

Vandaag nemen op de zetellift van Westouter de twee vrouwelijke lijsttrekkers van Ieper plaats: Emmily Talpe (Open VLD) en Katrien Desomer (CD&V).

De eerste vrouwelijke burgemeester?

De twee kennen elkaar goed. Eén van hen wordt meer dan waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Ieper. De eerste vrouwelijke burgemeester ooit in Ieper. 

"Ik denk dat jij het hart op de juiste plaats hebt." antwoordde Talpe op de vraag waarom Desomer een goede burgemeester zou zijn.  "Je luistert naar de Ieperlingen en je wilt van Ieper een betere stad maken." Desomer kreeg van Talpe meteen een compliment terug. "Je bent een dossiervreter en altijd tot in de puntjes voorbereid."

Centrum moet bruisen

Het gesprek ging verder over de leefbaarheid van de stad en de lokale handel. Beiden willen meer leven in het centrum blazen, maar hoe dat moet gebeuren, daarin verschillen ze van mening. Ook toen het over de mobiliteit in de stad ging, werd het gesprek ernstiger. 

Beide dames zijn ook jonge moeders. "We hebben wat weinig tijd voor onze kindjes, maar mochten ze later in de politiek willen stappen, dan zullen we hen dat niet ontraden." klonk het in koor.

Té braaf?

"Goh, wat zijn we braaf geweest voor elkaar." was het besluit toen ze van de zetellift mochten stappen. "We gaan iets drinken," zei Talpe, "dan komen de tongen misschien wat meer los. Een paar "Piconsjes", het schijnt dat die hier lekker zijn."

Meest gelezen