Heel wat extra ogen voor politiezone Zennevallei

De politiezone Zennevallei breidt haar cameraschild uit. Nadat in Sint-Pieters-Leeuw al heel wat slimme camera’s in gebruik zijn genomen, rijzen er nu ook her en der palen uit de grond in Beersel en Halle.

De politiezone Zennevallei beschouwt de slimme camera’s als extra ogen voor het korps. “De technologie is een meerwaarde voor het politiewerk en de bestrijding van de criminaliteit,” klinkt het. “Het laat ons toe om de capaciteit efficiënter in te zetten. Het zijn als het ware extra ogen voor de politie.”

De nieuwe camera’s komen op strategische punten, zoals de invalswegen naar Beersel en Halle.

Beersel: ter hoogte van het op- en afrittencomplex Beersel – Lot (Beerselsestraat en Lotsestraat), op- en afrittencomplex Huizingen (Steenweg naar Alsemberg en Henri Torleylaan), het kruispunt in Alsemberg ter hoogte van het kruispunt met de keten Vastiau-Godeau en ter hoogte van het kruispunt van de winkel Delhaize Beersel.

Halle: op de Nijvelsesteenweg ter hoogte van ‘ZEB’, de Nijvelsesteenweg ter hoogte van het Hallerbos, de Welkomstlaan, de Bergensesteenweg ter hoogte van het op- en afrittencomplex Lembeek, de Edingsesteenweg ter hoogte van de Colruyt-winkelketen, de Edingensesteenweg ter hoogte van Hondzochtstraat en opnieuw ter hoogte van de oprit naar de E19 en als laatste de Halleweg ter hoogte van het huisnummer 306.

De nieuwe camera’s worden ten laatste eind dit jaar in gebruik genomen.