pbombaert@skynet.be

"Help! Een muis in de bioscoop!"

Bioscoop UGC in Antwerpen zit met een muizenprobleem. Bezoekers zagen de laatste tijd niet alleen beweging op het witte doek maar ook aan hun voeten. De bioscoopuitbater wijst naar de werkzaamheden in de buurt.

"We kampen al langer met muizen in onze zalen maar de laatste tijd merken bezoekers ze vaker op. Minstens één keer per week," zegt Michael Thiebaut van UGC. "Experts zeggen ons dat dat te maken heeft met de vele werken bij ons in de buurt. Denk maar aan het nieuwe Operaplein of de Leien. De trillingen en boringen zorgen ervoor dat de muizen zich verplaatsen. En bij ons ligt er nu eenmaal best wat eten onder de zetels." 

Verdelging

De bal ging aan het rollen toen een luisteraar van Radio 2 Antwerpen ons vertelde dat ze geschokt de filmzaal met haar kinderen had verlaten. Het gevoel samen met de muizen te moeten kijken "knaagde" aan haar. UGC vergoedt iedereen die zijn filmbezoek niet samen met de muizen wil voortzetten. "We nemen ook maatregelen en zetten een gespecialiseerde verdelgingsfirma in," zegt de woordvoerder van UGC nog.

Popcornparadijs

"Een filmzaal is de perfecte plek voor een familie muizen," vertelde bioloog en muizenkenner Herwig Leirs van de Universiteit Antwerpen in Start Je Dag. "Het is er warm, droog, donker en een paar keer per dag ligt de grond opnieuw bezaaid met popcorn. Ideaal!" Hebben muizen dan geen angst voor het vele lawaai en de speciale filmeffecten? "Neen, ze geraken daar aan gewend," aldus Leirs. De bioloog bevestigt ook dat wanneer je één muis ziet, dat je ervan uit mag gaan dat er een veelvoud verborgen zit.