Videospeler inladen...

"Verbied gras maaien op zondag": respect voor de rust of een aanval op onze vrijheid?

Het gras maaien op zondag: de ene gemeente laat het toe, de andere verbiedt het. De Vlaming is het er duidelijk niet over eens of we de zondagsrust al dan niet moeten verplichten. Ook op jijkiest.be discussiëren mensen uit verschillende gemeenten over het thema.

"In 40% van de Vlaamse en Brusselse gemeenten is het toegelaten om op zondag het gras te maaien, in 22% van de gemeenten mag het onder voorwaarden en in de overige 38% is het absoluut verboden." Dat de Vlaming het er niet over eens is wat de plaats is van de zondagsrust in onze maatschappij, blijkt duidelijk uit de rondvraag die Radio 2 deed bij de verschillende politiezones.

De discussie woedt ook op "Jij Kiest". In Kortenaken bijvoorbeeld: daar vraagt iemand om de zondagsrust in te voeren, "zijnde geen lawaai van grasmaaiers, zaagmachines of andere. Behalve voor de land- en tuinbouw en in geval van nood." Het voorstel krijgt ongeveer evenveel likes als dislikes. Ook in de volgende gemeenten zijn de meningen verdeeld.

Klik op de gemeenten hieronder om te ontdekken over welke voorstellen het gaat en wat de eventuele reacties zijn van kandidaten.

Meest gelezen