Krijttekeningen originele trend in verkiezingscampagnes

Groen & Co heeft de voorbije nacht actie gevoerd in Kruishouten. Met stoepkrijt tekenden ze nieuwe fietspaden, zebrapaden of een zone 30. Voor Groen & Co is mobiliteit een erg belangrijk thema bij de gemeenteraadsverkiezingen. En die partij is niet de enige die origineel uitpakt met krijttekeningen.

Volgens Groen & Co blijft het op heel wat plaatsen in de nieuwe fusiegemeente Kruisem (Kruishoutem en Zingem) moeilijk voor fietsers en voetgangers om zich op een veilige manier te verplaatsen. “In de gesprekken die Groen&Co met inwoners voerde, kwamen de vele verkeersonveilige situaties in onze gemeente aan bod,” vertelt lijsttrekker Peter Depauw. “We willen een aantal van deze punten onder de aandacht brengen want op sommige plaatsen is de situatie echt schrijnend” zo gaat hij verder. “Daarom trokken we vorige nacht met stoepkrijt de straten in. We kleurden op verschillende locaties fietspaden, zebrapaden of een zone 30, allemaal suggesties van inwoners.”

Krijt nieuwe trend

In Gent verschenen eerder al getekende radijzen in het straatbeeld. Dat was een actie van een comité dat het rood-groene beleid in Gent wilde steunen. Rood voor de radijzen en groen voor het loof.

En Open VLD heeft een hele tramlijn in krijt getekend. Dat was niet met stoepkrijt, maar met twee gipsplaten die achterop een aanhangwagen gemonteerd waren en waarvan de kanten een krijtstreep achter lieten. Omdat Gent zich stiefmoederlijk bedeeld voelt qua openbaar vervoer ijveren de partijen bij minister Weyts om onder meer tram 3 weer te laten rijden. Die tram reed tussen de Korenmarkt en Mariakerke, maar werd vervangen door een bus. Omdat er volgens de Gentenaars in de Vlaamse regering getalmd wordt met een studie voor het parcours van die tram, heeft de buurt van Open VLD'er Edmond Cockuyt beslist om dat zelf uit te tekenen in krijt.

Een krijttekening van een ei met daarin een actiepunt van Groen en co geschreven