AFP or licensors

#Metoo in het Europees Parlement: site publiceert getuigenissen

Een Franse parlementair medewerkster heeft een blog opgericht waarop anonieme getuigenissen gepost worden vanuit het Europees Parlement. Jonge vrouwen vertellen over aanrandingen, stiekem foto's en intimidaties in de lift. Enkelen onder hen zijn met hun klachten naar hun meerdere gestapt, maar kregen nooit reactie.

De getuigenissen verschijnen op metooep.com. De verhalen spreken voor zich. Een slachtoffer vertelt dat ze op een buitenlandse missie moest met een collega, ze delen een appartement via Airbnb. 's Nachts staat haar collega plots in ondergoed naast haar bed, ze wordt aangerand. Het slachtoffer meldt het incident aan haar meerderen, maar krijgt nooit antwoord.

Een ander slachtoffer werd benaderd in de lift met de vraag of ze "pannenkoeken wilde komen eten in zijn bureau". 

In het Europees Parlement werken veel stagiairs en jonge mensen die hopen op een carrière. Volgens de oprichters van de website zijn het makkelijke slachtoffers en wordt daar ook misbruik van gemaakt.

Harde acties vanuit het parlement om dit tegen te gaan blijven volgens de initiatiefnemers uit, ze hopen dat er met deze website verbetering komt.

Volgens de initiatiefnemers zijn de verhalen op de blog geverifieerd.

Meest gelezen