Opnieuw cipiers aangevallen in Hasselt

In de gevangenis van Hasselt voeren de cipiers actie. Ze werken in zondagsregime uit protest tegen een nieuw geval van agressie. Gisteren zijn er twee cipiers aangevallen tijdens de bedeling van het avondeten.

"Tijdens de bedeling van het avondeten heeft een gevangene uitgehaald naar twee collega's",  zegt  Kristof Muyters van de ACOD. "Ze zijn daarbij gewond geraakt en moesten naar het ziekenhuis." Volgens de cipiers was de man geradicaliseerd. "Hij zonderde zich meer en meer af, las alleen nog in de koran en keek geen televisie meer. We hadden dat ook gemeld aan de directie en die ging de situatie bekijken."

Acties

Uit onvrede voeren de cipiers actie. Ze werken volgens het zondagsregime. Twee weken geleden protesteerden de cipiers ook al eens tegen de aanhoudende agressie. Toen had een andere gedetineerde zes cipiers aangevallen, ook tijdens de bedeling van het avondeten.

Dit jaar zijn er in de gevangenis van Hasselt in totaal al 21 arbeidsongevallen gebeurd. "In de meeste gevallen waren er agressieve gevangenen bij betrokken."