Papoea-Nieuw-Guinea getroffen door aardbeving

Ook Papoea-Nieuw-Guinea is donderdag in de vroege ochtend getroffen door een aardbeving. Die had een kracht van 7, meldt het Amerikaanse geologisch instituut (USGS).

De aarde beefde omstreeks 6.48 uur lokale tijd. Het epicentrum bevond zich op zo'n 124 kilometer ten oosten van de havenstad Kimbe, op 39,5 kilometer diepte. Er werd een tsunami-alarm afgekondigd. Er zijn nog geen berichten van eventuele schade of slachtoffers.

Bij de eerdere aardbeving op het Indonesische eiland Java zijn minstens drie doden gevallen, zo maakten de lokale autoriteiten donderdag bekend. De beving had een kracht van 6 en deed zich 's nachts voor. Drie mensen in het district Sumenep raakten bedolven onder neervallend puin en stierven. Er vielen ook vier gewonden.

De schok was eveneens voelbaar tot op het nabijgelegen eiland Bali, waar traditioneel veel toeristen verblijven. Daar vluchtten mensen in paniek de straat op.

De twee landen bevinden zich in de zogenoemde Ring van Vuur, in de Stille Oceaan, waar regelmatig aardbevingen en vulkaanuitbarstingen plaatsvinden. De Australische plaat schuift er onder de Euraziatische plaat, met enkele centimeters per jaar.