Regering krijgt vertrouwen van het parlement

De plenaire Kamer heeft zoals verwacht het vertrouwen gegeven aan de regering-Michel. Dat gebeurde met 81 stemmen van meerderheidspartijen N-VA, CD&V, MR en Open VLD tegen 59 stemmen van de oppositie. De enige verkozene van de PP onthield zich.

Aan de stemming was maandag de beleidsverklaring van premier Michel voorafgegaan. Die hield een vurig pleidooi waarin hij de de  prestaties van de regering tijdens deze legislatuur in de verf zette en aankondgde wat de regering de volgende zes maanden - tot de nationale verkiezingen in mei volgend jaar - nog wil realseren.

Gisteren volgde het debat in de Kamer waarbij vooral de hevige uitval van PS-voorzitter Elio Di Rupo tegen de regering en premier Michel opviel.

Ook de andere oppositiepartijen spaarden hun kritiek op het beleid van de regering niet.