Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Ronde van Frankrijk-trofee van Geraint Thomas is gestolen

In het Verenigd Koninkrijk is de trofee gestolen die Geraint Thomas afgelopen zomer als winnaar van de Ronde van Frankrijk kreeg. Dat bevestigt zijn team Team Sky.

Brute pech voor Geraint Thomas: de felbegeerde trofee die hij in juli mee naar huis mocht nemen na zijn overwinning in de Ronde van Frankrijk, is spoorloos. Het ding is gestolen tijdens een wielershow in Birmingham in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens zijn team Team Sky stond de trofee opgesteld samen met enkele andere trofeeën van grote wielerwedstrijden die renners van het team recent hebben gewonnen. Dieven zijn naar verluidt met de trofee aan de haal zijn gegaan tijdens een moment van onoplettendheid toen het team aan het opruimen was.

Thomas roept de dieven op om de trofee terug te geven. "Het is echt vreselijk dat dit is gebeurd", zegt hij. "Het spreekt voor zich dat de trofee van weinig waarde is voor wie hem heeft meegenomen, maar hij betekent veel voor mij en voor het team." De politie onderzoekt de zaak.