Video player inladen ...

Mallorca ruimt puin na noodweer, zeker 12 dodelijke slachtoffers 

Het Spaanse eiland Mallorca is begonnen met opruimwerkzaamheden na het noodweer en de overstromingen die het oosten van het eiland de voorbije dagen teisterden. Er zijn intussen twaalf dodelijke slachtoffers geteld, onder wie ook toeristen. Een kind van 5 jaar is nog vermist.

Vooral in het oostelijke deel van Mallorca hield het stormweer de voorbije dagen lelijk huis. Dinsdagavond viel er volgens de regionale overheid 220 liter regen per vierkante meter.

De zwaarst getroffen zone bevindt zich op ongeveer 60 kilometer ten oosten van Palma de Mallorca, de hoofdstad van het toeristische eiland van de Balearen. Het kwam tot overstromingen nadat een rivier buiten zijn oevers was getreden. Zo'n 100 reddingswerkers en 80 soldaten werden ingezet om hulp te bieden.

Intussen zijn twaalf doden geteld, onder wie twee Britten en een Nederlandse vrouw. Tien dodelijke slachtoffers waren eerder al gevonden, vandaag kwamen er nog twee bij. Vermoedelijk gaat het om een Duits echtpaar dat vermist was. Een kind van vijf jaar is nog altijd vermist.

De dodelijke slachtoffers vielen in Sant Llorenç des Cardassar, S'Illot en Artà. 

Tenniskampioen Nadal steekt handje toe

Het eiland is volop bezig met opruimen. Ook tenniskampioen Rafael Nadal, zelf afkomstig van Mallora, steekt een handje toe. Hij stelt zijn sportcentrum, de Rafa Nadal Academy, open voor wie onderdak nodig hebben. Op foto's is ook te zien hoe hij samen met andere vrijwilligers een autogarage weer moddervrij probeert te krijgen.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Video player inladen ...