Vijftien genomineerden voor Rock and Roll Hall of Fame

Voor het eerst zijn de Britse rockgroep Roxy Music, de Britse popmetalband Def Leppard, de Amerikaanse rockband Devo, de Amerikaanse folkzanger John Prine, de Amerikaanse muzikant Todd Rundgren en de Amerikaanse zangeres Stevie Nicks genomineerd voor opname in de Rock and Roll Hall of Fame.

Stevie Nicks is al in 1998 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame als zangeres van Fleetwood Mac. Nu is ze voor haar solocarrière genomineerd.

Rapper LL Cool J en de Duitse Krautrockgroep Kraftwerk zijn ook genomineerd, voor de vijfde keer al. De andere genomineerden Janet Jackson, MC5 ( met o.a. Fred 'Sonic' Smith, de inmiddels overleden echtgenoot van Patti Smith), Radiohead, Rage Against the Machine, Rufus featuring Chaka Khan, The Cure en The Zombies.

Om in de Hall of Fame te komen, moet een artiest of groep al minstens 25 jaar geleden een eerste album hebben uitgebracht. In december wordt bekendgemaakt wie in de Hall of Fame belandt.