Waarom politici plots je vriend willen worden

Ken  je  dat?  De  verkiezingen  komen  eraan  en  plots  zie  je  politici  bijna  op  elke  hoek  van  de  straat.  Ze  schudden  handjes,  willen  vrienden  worden  op  Facebook,  en  beloven  vooral  veel.  Waarom  doen  ze  dat  eigenlijk?

Politici  beloven  dat  het  skatepark  dit  jaar  écht  vernieuwd  zal  worden.  En  dat  het  jeugdhuis  meer  geld  zal  krijgen.  En  dat  er  nieuwe  fietspaden  langs  die  drukke  weg  naar  school  komen.  Er  wordt  veel  beloofd.  Waarom?  Simpel:  ze  hebben  jouw  stem  nodig  om  aan  de  macht  te  geraken.  En  daarom  doen  ze  er  alles  aan  om  jouw  stem  te  krijgen!  

Eigenlijk  proberen  politici  dus  je  stem  te  winnen  door  allerlei  mooie  voorstellen.  Jouw  taak  is  om  uit  te  zoeken  hoe  haalbaar  die  voorstellen  zijn.  Hoe?  Partijprogramma’s  lezen  en  je  gezond  verstand  gebruiken! 

Ps:  de  partijprogramma’s  van  jouw  gemeente  vind  je  trouwens  op de MNM-kieskaart.

Meest gelezen