Video player inladen ...

Bom onder voetbalcompetitie: welke namen worden nu genoemd?

De hele voetbalwereld is ook vandaag in de ban van het gerechtelijk onderzoek dat gisteren een bom legde onder de voetbalcompetitie. Verschillende mensen zijn opgepakt voor verhoor. Iedereen die werd opgepakt, is ook verdachte in het onderzoek en dus geen getuige. Een overzicht.

Mogi Bayat

Mogi Bayat is de belangrijkste spelersmakelaar van het land. De Iraanse Belg behartigt de belangen van zowel spelers als trainers en heeft een voet tussen de deur bij verschillende Belgische topclubs. Het vermogen van Bayat wordt op zo'n 15 miljoen euro geraamd. De voorbije 6 jaar heeft hij ruim 9 miljoen euro winst gemaakt met transfers.

Video player inladen ...

Dejan Veljkovic

Na Mogi Bayat is Dejan Veljkovic de invloedrijkste makelaar van het land.  Hij speelde als voetballer nog samen met Gilles De Bilde bij Eendracht Aalst. Nu doet hij vooral zaken met clubs als Lokeren en KV Mechelen. 

Karim Mejjati

De derde spelersmakelaar die in het dossier genoemd wordt. 

Dragan Siljanoski

Er zijn nog twee andere spelersmakelaars genoemd in het dossier, waaronder Dragan Siljanoski. Hij is de huidige makelaar van Ivan Leko en Anderlecht-spits Ivan Santini. Zelf speelde hij vroege nog bij Antwerp.

Herman Van Holsbeeck

Herman Van Holsbeeck is oud-manager van Anderlecht. Hij werkte in die hoedanigheid samen met Mogi Bayat. Hij werd door nieuwe voorzitter Marc Coucke aan de deur gezet bij Anderlecht.

Ivan Leko

Ivan Leko is trainer van Club Brugge. Hij heeft nauwe contacten met spelersmakelaar Veljkovic. Veljkovic behartigde de belangen van Leko toen die nog speler was bij Club Brugge en later trainer werd bij OHL. Leko noemt Veljkovic een goede vriend.

Laurent Denis

Laurent Denis is de juridische rechterhand van Bayat en werd eerder al veroordeeld in de zaak-Ye (de zaak rond de gokchinees). Denis trad in het verleden ook regelmatig op voor voetbalclub Anderlecht.

Sébastien Delferière

Sébastien Delferière is scheidsrechter in de Jupiler Pro League.

Bart Vertenten

Bart Vertenten is scheidsrechter in de Jupiler Pro League.

Olivier Somers, Thierry Steemans en Stefaan Vanroy

Olivier Somers is de hoofdaandeelhouder bij KV Mechelen. Ook twee andere directieleden van KV Mechelen, Thierry Steemans (financieel directeur) en Stefaan Vanroy (sportief directeur) werden meegenomen.

Dirk Huyck

Dirk Huyck is voorzitter van voetbalclub Waasland-Beveren.

Davy Roef en Olivier Myny

De eerste spelersnamen die in dit dossier naar boven komen, zijn die van keeper Davy Roef en Olivier Myny. Roef speelt bij Waasland-Beveren. Myny speelde daar vorig seizoen en komt nu uit voor OH Leuven.

Stefan Vermeulen

Stefan Vermeulen is een medewerker van voetbalclub Lokeren.

Drie journalisten

Er zijn ook drie journalisten, van Het Nieuwsblad  en Het Laatste Nieuws, verhoord door de politie.

Video player inladen ...

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal"

Video player inladen ...