Zinzen en Van Cauwelaert bekijken een campagnedag die lijdt onder het voetbal

Wat is Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert opgevallen op een campagnedag die zwaar overschaduwd werd door het schandaal dat de voetbalwereld dooreenschudt? Stof genoeg, zo blijkt. Hier volgt een eigenzinnige selectie.

Over voetbal, toch wel...

"Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" gaat over de politiek, maar het voetbal helemaal negeren, kon deze keer echt niet. Rik Van Cauwelaert toont zich in de eerste plaats opgelucht dat zijn club RWDM niet door het schandaal is aangetast.

Video player inladen...

Over Bart De Wever

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) was vanmorgen te gast in "De ochtend" op Radio 1. Daar legde hij de link tussen zijn eigen Zweedse coalitie in Antwerpen en die op Vlaams en federaal niveau.  Walter Zinzen proeft hier toch wel een dreigement in.

Video player inladen...

Over Mieke Van Hecke

De Gentse lijsttrekkers Mieke Van Hecke (CD&V) en Mathias De Clercq (Open VLD) hielden in ""Terzake" een beleefd en voorkomend debat. Vriendelijk, zoals Gentenaars dat doen? Walter Zinzen heeft daar zo zijn gedacht over. Hij heeft wel een zwak voor een beginselvaste Mieke Van Hecke. "Die politici, die zie ik graag komen."

Video player inladen...

Over Mohamed Ridouani

Vier Leuvense lijsttrekkers hadden het in "Iedereen kiest" over de problematiek van de huisjesmelkerij in de Dijlestad. Hoewel Mohamed Ridouani de kandidaat-opvolger van Louis Tobback het in het debat vrij goed deed, maakte hij op het eind toch een uitschuiver. "Je ziet de debutant in zo'n debat", vindt Rik Van Cauwelaert.

Video player inladen...

Meest gelezen