Bijna tachtig dieren in beslag genomen bij Pepingse "dierenbeulen"

Op een boerderij in Pepingen zijn gisteren bijna tachtig dieren in beslag genomen, omdat ze werden verwaarloosd. De veehouders blijken eerder al veroordeeld te zijn voor verwaarlozing. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) reageert furieus.

De politie bracht gisteren zo’n zeventig schapen, zes kalkoenen en twee ganzen over naar een dierenasiel. De dieren bleken verwaarloosd te zijn. De veehouders waren niet aan hun proefstuk toe. De eerste vaststellingen van dierenverwaarlozing gebeurden al in 2005. Vorig jaar nog werden ze door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot geldboetes van 30.000 euro wegens verwaarlozing.

Vlaams minister van Dierenwelzijn Weyts spreekt van dierenbeulen en wil dat recidive dierenbeulen in de gevangenis terechtkomen. “Gelukkig zijn de maximumstraffen zopas verdrievoudigd, zodat mensen die in de toekomst voor dierenverwaarlozing veroordeeld worden, effectief naar de gevangenis kunnen.”

lees ook