Bourgeois boos om late reactie van voetbalbond: “Hadden dit meteen hard moeten veroordelen”

Geert Bourgeois (N-VA) vindt dat de voetbalbond te laat en niet hard genoeg heeft gereageerd op het matchfixing- en corruptieschandaal. “Ik vind dat de voetbalbond een signaal had moeten geven dat dit uitgespit moet worden, dat dit moet veranderen en dat ze zich ervan hadden moeten distantiëren.”  Dat heeft de Vlaams minister-president gezegd in het verkiezingsprogramma “Iedereen kiest”.

Een opvallende tweet vandaag van Geert Bourgeois. In een reactie op een ferme tweet van econoom Geert Noels schreef de minister-president dat het “opvalt dat de voetbalbond de lippen op elkaar geklimd houdt”.

“Ik had verwacht dat de voetbalbond heel vlug met verontwaardiging zou reageren op het schandaal”, legt Bourgeois uit in het verkiezingsprogramma “Iedereen kiest”. “Niemand is schuldig tot het bewezen is, maar dit schandaal, van die omvang treft de sportmensen in het hart.”

“Voetbal moet over fairplay gaan. Als het gaat over corruptie, witwassen en vervalsen van wedstrijden, vind ik dat die voetbalbond het signaal zou moeten geven dat dit uitgespit moet worden en zij er zich van distantiëren”, aldus Bourgeois. “Dat heeft mij gestoord, ja. De voetbalbond had het voortouw moeten nemen door er afstand van te nemen en hard te veroordelen.”