AFP or licensors

Brandweermannen uit Herzele op slangenjacht

Deze ochtend om 8 uur werd de brandweer van Herzele gewaarschuwd voor een slang. Ze rukten uit en vonden geen slang, maar wel een lint.

Het leek een spannende ochtend te worden voor de brandweer van Herzele. De gemeente werd gewaarschuwd voor een gevaarlijk dier. Een bewoner liet weten dat er een gevaarlijk en langwerpig beest gesignaleerd werd op de rijweg. 

Dirk Van Waeyenberghe, verantwoordelijke van de brandweerpost, kreeg de oproep binnen. "Het ging vermoedelijk over een grote slang die van het ene rijvak naar het andere rijvak kroop. Het was een slang met een geel-zwarte kleur. Toen we ter plekke kwamen, hebben we vastgesteld dat er geen dier te zien was. We vonden wel een geel-zwart lint in de berm."

Het ging dus duidelijk om een vergissing. "Het is wel lachwekkend. We dachten een grote slang te vangen, maar het bleek iets minder spannend."