Burgemeester Beersel over sluiting doortrekkersterrein: "Al genoeg verantwoordelijkheid met asielcentrum"

De burgemeester van Beersel, Hugo Vandaele (CD&V), is blij dat de Vlaamse overheid het doortrekkersterrein tegenover het provinciedomein van Huizingen definitief sluit.

Zes maanden geleden sloot Vandaele het terrein zelf al, omdat er na heel veel jaren nog altijd problemen waren met het sanitair, het toezicht en de bewaking. Nu vindt ook de Vlaamse overheid dat het domein gesloten moet worden.

Burgemeester Vandaele: “ Als ik vandaag hoor dat het verhuist, ben ik gelukkig. Beersel neemt al genoeg verantwoordelijkheid met het hebben van een asielcentrum. Ik hoop wel dat men lessen trekt uit het beheer van zo’n doortrekkersterrein. Dit vraagt om een omkadering van maatschappelijk werkers, toezichthoudend personeel en accommodatie op het gebied van veiligheid en hyghiëne. Dit was in Huizingen niet het geval.“