Genkenaren zijn vies aan het twijfelen. En waarom al die veto's tegen partijen? De campagnedag voor u samengevat

In "Iedereen Kiest" stoorde Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) zich aan de veto's die partijen voor de verkiezingen stellen. En "Terzake" nam de Genkse samenleving onder de loep. We selecteren de opvallendste campagnemomenten.

Iedereen Kiest

In "Iedereen Kiest" was acteur Mark Tijsmans te gast. Hij staat op de 51ste plaats van de Antwerpse N-VA-lijst. De vele stakingen vorige jaar zetten hem aan op in de politiek te stappen. Phara de Aguirre vroeg hem hoe belangrijk hij een onafhankelijk Vlaanderen vindt. Voor hem is het niet probleem nummer 1, zelfs niet probleem 1302.

Video player inladen...

In het debat over Oostende noemde Groen-lijsttrekker Wouter De Vriendt de stad de speeltuin van de bouwpromotoren. Daarmee bekritiseert hij de realistatie van een aantal nieuwe projecten in de stad. Volgens Bart Tommelein (Open VLD) is de realisatie van nieuwe gebouwen net nodig om kwaliteitsvolle woningen aan te bieden aan de Oostendenaren. 

Video player inladen...

Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) was te gast in "Iedereen Kiest".  Hij vindt niet dat de verkiezingscampagnes nu harder zijn dan vroeger, maar hij stoort zich wel aan het stellen van veto's tegen andere partijen. Tenzij het over Oostende gaat...

Video player inladen...

Herbekijk "Iedereen Kiest" hier op onze website.

Terzake: de Genkse samenleving

"Terzake" trok naar Genk om te bekijken hoe de Genkenaren samenleven. Op de markt zijn de meningen verdeeld.  Sommigen hebben het gehad met "dat ander volk." Iemand anders merkt op dat de inwoners "vies aan het twijfelen zijn" over hun stem.

Video player inladen...

Herbekijk "Terzake" hier, of beluister het debat tussen burgemeester Wim Dries (CD&V) en uitdager Zuhal Demir (N-VA) als podcast.

Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan: de provincies zijn de melkkoe

Een laatste keer voor de verkiezingen analyseren Zinzen en Van Cauwelaert de afgelopen campagnedag. Volgens Walter Zinzen is er geen inhoudelijk alternatief voor het migratiebeleid van Theo Francken (N-VA.). Rik Van Cauwelaert vindt het dan weer een schande dat we nog moeten stemmen voor de provincieraad.

Video player inladen...

Herbekijk de volledige uitzending van "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" of beluister ze als podcast.

Voor meer politiek nieuws en duiding kan u onze pagina 'VRT NWS Politiek' op Facebook volgen: