AFP or licensors

Indonesische overheid gaat toch nog dag langer door met zoeken naar vermisten op Sulawesi

De Indonesische overheid gaat toch nog tot vrijdagavond door met zoeken naar vermisten na de aardbeving en de tsunami op Sulawesi. Eerder vandaag was aangekondigd dat de zoekacties vanmiddag zouden worden stopgezet, maar na aandringen van de families van vermisten, worden ze nu toch met een dag verlengd. Bijna twee weken na de ramp zijn meer dan 2.000 lichamen geborgen, maar de overheid vermoedt dat er nog 5.000 mensen onder het puin liggen. 

Zo'n 10.000 zoek- en reddingswerkers zijn nog op zoek naar lichamen in het puin na de ramp die Sulawesi bijna twee weken geleden trof. 

Eerder vandaag had de Indonesische overheid gezegd dat de officiële zoekacties vanmiddag zouden worden stopgezet. De lichamen van de slachtoffers die nog worden gevonden, zijn bijna niet te identificeren. De vrees voor de verspreiding van ziektes is groot.

Maar de nabestaanden willen dat er nog langer wordt gezocht, zodat ze hun familieleden behoorlijk kunnen begraven. De overheid is nu toch ingegaan op hun smeekbeden en heeft beslist dat er nog een dag zal worden voortgezocht, tot vrijdagavond.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Officieel zijn er 2.073 doden geteld en zijn er 680 vermisten. Maar de overheid vermoedt dat er nog 5.000 mensen onder het puin liggen. Honderden huizen zijn weggezakt in de modder. In wijken die bedekt zijn door een modderstroom, is zoeken naar lichamen zo goed als onmogelijk.

Op het moment dat het zoeken naar lichamen wordt gestaakt, kunnen zware machines worden ingezet om puin te ruimen.

AFP or licensors

Zo’n 200.000 mensen in de getroffen regio hebben nood aan humanitaire hulp. Er is een gebrek aan voedsel en drinkwater. 80.000 mensen zijn door de ramp dakloos geworden en wonen in tenten of geïmproviseerde huizen in de buurt van hun vernielde woning. 

AFP or licensors