Videospeler inladen...

Verkiezingen verdelen kleinste dorp van het land: "Tien mensen beslissen hier wie burgemeester wordt"

Op jijkiest.be is er tot nu toe geen enkel voorstel binnengekomen voor Herstappe. Betekent dat dan dat alles van een leien dakje loopt in de kleinste gemeente van ons land? Wij trokken naar daar om het uit te zoeken.

Het zijn spannende tijden voor de 85 inwoners van Herstappe. Overmorgen beslissen ze namelijk wie de komende 6 jaar in de gemeenteraad mag zitten in de kleinste gemeente van België. Dat is een redelijk uitzonderlijke gebeurtenis voor het Limburgse dorpje, want de laatste keer dat de Herstappenaren moesten kiezen tussen verschillende partijen was in 2006.

De inwoners van Herstappe hebben op 14 oktober de keuze tussen twee lijsten. Enerzijds kunnen ze stemmen voor Gemeentebelangen met als lijsttrekker huidig gemeenteraadslid Leon Lowet. De andere optie is de gloednieuwe lijst Herstappe Nu van uittredend burgemeester Claudy Prosmans. Ze hebben zo hun meningsverschillen, maar over een ding zijn de lijsttrekkers het eens. In een dorp met zo weinig inwoners kan één stem het verschil maken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen