Kinderboek “Viktor” dubbel bekroond op Frankfurter Buchmesse

De Belgische illustratoren Jacques Maes en Lise Braekers vallen twee keer in de prijzen met hun prentenboek “Viktor”. Ook de Belgisch-Portugese tekenares Fatinha Ramos werd gelauwerd.

Copyright © 2018 Jacques Maes & Lise Braekers, www.jacquesandlise.com

Jacques Maes en Lise Braekers uit Schaffen zijn ook artistiek een koppel: Jacques & Lise. Ze zijn bekroond door de Global Illustrations Awards, dat zijn de "Oscars" van de illustratiewereld, die voor de derde keer zijn uitgereikt bij de start van de internationale boekenbeurs in Frankfurt.  

Twee jaar geleden wonnen Jacques en Lise al een prijs voor de cover van “Oskar”. Dit keer kregen ze een Excellence Award voor hun recent verschenen prentenboek “Viktor” in de categorie kinderboekillustratie. Voor hetzelfde boek kregen ze ook de overkoepelende Grote Prijs.

Het prentenboek "Viktor" verscheen eind augustus bij uitgeverij Van Halewyck. Het verhaal gaat over een "hobbyjager" die er al een tijdje van droomt een cheetah te schieten. Wanneer hij daar eindelijk in slaagt en zijn mooie trofee als een zacht tapijtje onder zijn voeten ligt, krijgt hij plots spijt en probeert hij een en ander ongedaan te maken.  Een gedurfd verhaal met sfeervolle, poëtische prenten.

Copyright © 2018 Jacques Maes & Lise Braekers, www.jacquesandlise.com

Het duo Jacques en Lise schreef en tekende ook “Duif”. Dat boek wordt dit najaar uitgebracht in Argentinië. Het tweetal ontwerpt ook affiches, bijvoorbeeld voor de Troostkermis in Vilvoorde of de Jeugdboekenmaand 2019.

Copyright © 2017 Jacques Maes & Lise Braekers, www.jacquesandlise.com

Belgische illustratoren doen het internationaal erg goed. Ook de Belgisch-Portugese tekenares Fatinha Ramos is bekroond op de Global Illustration Awards, met een anti-discriminatieprent. Zij kreeg vorig jaar de prijs voor het beste kinderboek.