Video player inladen ...

Koper "versnipperde" Banksy zet haar aankoop door

De vrouw die het "versnipperde" kunstwerk van Banksy op een veiling binnenhaalde, zet haar aankoop door. Dat meldt Sotheby's. De prijs blijft onveranderd: 1,2 miljoen euro.

Het was een opmerkelijk schouwspel bij de veiling van een versie van "Meisje met ballon" van Banksy bij Sotheby's in Londen afgelopen weekend: net nadat een anonieme koper het kunstwerk via de telefoon voor 1,2 miljoen euro had binnengehaald, draaide het zichzelf door een ingebouwde versnipperaar. Het bleek een doelbewuste stunt van de mysterieuze Britse kunstenaar.

Meteen rees de vraag of de koper nog steeds in het kunstwerk geïnteresseerd was, nu het grotendeels tot snippers was herleid. Jazeker, laat het veilinghuis vandaag weten. "De koper, een vrouw uit Europa die kunst verzamelt en al lang klant bij ons is, zet de aankoop door en dit voor dezelfde prijs die op de avond van de verkoop is vastgesteld", schrijft Sotheby's.

"Toen de hamer vorige week neerkwam en het kunstwerk zich versnipperde, was ik eerst in shock", citeert Sotheby's de koper. "Gaandeweg ging ik beseffen dat ik mijn eigen stukje kunstgeschiedenis in huis zou halen."

Het bewuste kunstwerk heeft intussen een nieuwe naam gekregen en heet nu "Love is in the bin" ("Liefde zit in de vuilnisbak").