Nieuwe aardbeving in Indonesië eist 3 mensenlevens

De Indonesische eilanden Java en Bali zijn afgelopen nacht getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Op Java zijn zeker drie mensen omgekomen. Ze lagen te slapen en werden bedolven onder puin. Meerdere gebouwen raakten beschadigd. Ook op het toeristische eiland Bali werd de schok gevoeld, daar lijkt de schade beperkt.

Op Papoea-Nieuw-Guinea vond even later een nog zwaardere beving plaats met een kracht van 7, gevolgd door een tsunami-waarschuwing. Er zijn nog geen berichten van eventuele schade of slachtoffers.

De twee landen bevinden zich in de zogenoemde Ring van Vuur, in de Stille Oceaan, waar regelmatig aardbevingen en vulkaanuitbarstingen plaatsvinden. De Australische plaat schuift er onder de Euraziatische plaat, met enkele centimeters per jaar.