Video player inladen ...

Rapper Kanye West bezoekt Trump: "Door deze pet voel ik me Superman" 

Rapper Kanye West heeft een opvallend bezoek gebracht aan het Witte Huis. Hij hield minutenlang een heftig betoog. Door de Trump-pet gaat West zich Superman voelen en hij heeft ook een ontwerp van een nieuw vliegtuig voor de president. Het verblufte staatshoofd kreeg er amper een speld tussen.

Kanye West, die zich sinds enkele weken Ye laat noemen, was in het Witte Huis uitgenodigd voor een lunch waarin het onder meer over de hervormingen in het gevangeniswezen zou gaan. 

De rapper hield er een 10 minuten durende monoloog. Hij zei er onder meer dat "entertainment en ideeën onze beste export" zijn. "Maar als we alles in China maken en niet in Amerika, bedriegen we ons land. En dan moeten mensen wel illegale dingen doen, en dan eindigen ze in de goedkoopste fabrieken: de gevangenissen." 

Achteraf zei de president: "Wel, dat was indrukwekkend, mensen." Volgens West kwam het "recht uit zijn ziel". "Ik hou van deze kerel", zei West die Trump achter zijn bureau ook nog een knuffel gaf. 

West had het over een resem uiteenlopende onderwerpen. Een bloemlezing. 

Over de "Superman-pet"

Volgens West hadden zijn vrienden hem aangeraden de "Make America great again"-pet niet te dragen. "Ze probeerden me bang te maken, maar deze pet geeft me kracht. Weet je, mijn vader en mijn moeder zijn gescheiden, dus ik had weinig mannelijke energie thuis. Door deze pet voel ik me Superman. Jij hebt van mij een Superman gemaakt, mijn favoriete superheld, jij maakte een Superman-cape voor mij." 

Over zwarte Democraten

West ontkende dat alle Afro-Amerikanen Democraten zijn. "Mensen verwachten dat, wanneer je zwart bent, dat je een Democraat bent", zei hij. "Als de president er niet goed uitkomt, dan komen wij er niet goed uit", zei hij. 

Over mogelijke kandidaatstelling als president

Op de vraag van een journalist of West mogelijk presidentskandidaat zou kunnen zijn, antwoordde Trump: "Dat zou wel kunnen." West zei: "Laat ons stoppen met ons zorgen te maken over de toekomst. We hebben alleen vandaag. Trump is aan zijn reis als held bezig nu. En jij zal wel niet verwacht hebben dat een gek zoals Kanye je zou komen steunen." 

AP

Over foute diagnose

West vertelde aan de verzamelde pers ook dat de diagnose van bipolaire stoornis die hij eerder gekregen had, volgens een nieuwe arts incorrect is. "Ik ben niet bipolair. Ik had een slaaptekort. Dat kan dementie veroorzaken binnen 10 à 20 jaar. " 

Eerder had West nog onthuld dat hij in behandeling was voor een bipolaire stoornis, hij verwees er ook al naar in zijn muziek. 

Over Noord-Korea

West sprak in het Witte Huis ook zijn liefde voor Noord-Korea uit. "Jij hebt de oorlog gestopt", vertelde hij aan Trump. "Dag 1, en hij lost al een van zijn grootste problemen op."