Wijlen Kim Wall.
AP

Scenarist "Borgen" schrijft crimireeks op basis van "duikbootmoord" in Denemarken

In Denemarken zit een crimireeks in de pijplijn gebaseerd op de moord in een duikboot op journalist Kim Wall. Dat melden lokale media. De scenarist van de succesvolle politieke reeks "Borgen" schrijft het scenario.

Ruim een jaar nadat de Deense journalist Kim Wall in een duikboot om het leven is gekomen door toedoen van uitvinder Peter Madsen, vormt haar levensverhaal binnenkort de basis voor een nieuwe crimireeks "The investigation".

Het scenario is van de hand van Tobias Lindholm. Hij schreef eerder het scenario van "Borgen", de populaire fictieserie over het wel en wee in de hoogste politieke kringen van Denemarken.

Lindholm benadrukt dat de focus van de serie integraal op Wall zal liggen en op haar vrienden, haar familie en het politieteam dat haar moord heeft onderzocht. "Ik ben geïnteresseerd in het proces en in de mensen die de misdaad hebben opgelost en in de mensen die hun leven moeten voortzetten", zegt hij. "Het is daarom een doelbewuste beslissing om de dader op geen enkel moment aan bod te laten komen."

Het productieteam krijgt de volle steun van Ingrid en Joachim, de ouders van Wall. Ook Jens Møller Jensen is nauw betrokken. Dat is de speurder die het moordonderzoek leidde.

Meest gelezen