Skyline Kapelle-Op-den-Bos voorlopig zonder windmolens

In Kapelle-Op-den-Bos is men bezig met het ontmantelen van de laatste twee windturbines aan het kanaal Brussel-Schelde. Twee jaar geleden ging er al een windmolen stuk na een blikseminslag en nu blijken ook de resterende twee last te hebben van ouderdomskwaaltjes.

Het contract met de uitbater van de windmolens loopt binnenkort af én de turbines waren niet meer rendabel. Daarom laat de gemeente Kapelle-Op-den-Bos ze nu weghalen. De windmolens zorgden sinds 2001 voor groene stroom voor zo'n zevenhonderd gezinnen in Kapelle-Op-den-Bos.

Steentje bijdragen

De gemeente denkt na over nieuwe mogelijkheden om groene stroom te leveren. Burgemeester Edward De Wit (CD&V): “Wij zijn in gesprek met de firma die de windmolens hier uitbaatte. We gaan er zeker voor zorgen dat we ons steentje bijdragen tot het opwekken van groene energie, maar concrete plannen zijn er nog niet. “

De voorbije dagen zijn de wieken van de windmolens gehaald. Vandaag zie je de palen nog staan, maar morgenavond moeten ze volledig weggehaald zijn.