Video player inladen...

Stiptheidsacties van de politie "heel goed opgevolgd"

De politie heeft vanmorgen op verschillende plaatsen stiptheidsacties gehouden. Automobilisten werden aan de kant gezet om te controleren op gordeldracht en alcohol achter het stuur. De actie gaat uit van de politievakbonden VSOA en NSPV. Zij protesteren daarmee tegen onder meer de onduidelijke regeling van hun pensioen.  

Volgens de vakbonden hebben politieagenten hun buik vol van de afbraak van hun statuut en eisen ze respect van politici en burgers.

"De actiebereidheid onder de collega's is groot en er heerst veel solidariteit, omdat veel mensen ongerust zijn over de wijzigingen aan ons statuut", zegt Carlo Medo van NSPV. "De politie wil een duidelijk signaal geven aan de regering dat het zo niet verder kan, dat gemorrel."

Ze kaarten ook het toenemende geweld, ook verbaal, aan tegen agenten. Hierbij pleiten ze ook dat daders van geweld tegen agenten de maximale straf verdienen.

Volgens Medo zijn de stiptheidsacties heel goed opgevolgd. De zwaartepunten van de controles lagen onder meer in Limburg, in en rond Brussel en in en rond Turnhout.

Meest gelezen