Video player inladen ...

Trainer van Club Brugge Ivan Leko is vrijgelaten

De trainer van Club Brugge Ivan Leko is vrijgelaten. Dat heeft onze redactie vernomen. Hij was gisteren opgepakt in het grote voetbalonderzoek. Er zijn geen voorwaarden verbonden aan zijn invrijlating, al is hij wel in verdenking gesteld voor witwassen. 

Ivan Leko was gisteren opgepakt in het grote onderzoek naar de witwaspraktijken en matchfixing in de voetbalwereld. Gisterenavond raakte bekend dat hij voor de onderzoeksrechter moest verschijnen. Maar hij is nu vrijgelaten zonder voorwaarden. Er zou vanavond een verklaring komen.

"Uiteraard is meneer Leko opgelucht. Hij is geëmotioneerd, vanavond geven we tekst en uitleg", heeft zijn advocaat Walter Van Steenbrugge gezegd toen hij samen met Leko het gerechtsgebouw in Tongeren verlaten heeft.

Uiteraard is meneer Leko opgelucht. Hij is geëmotioneerd, vanavond geven we tekst en uitleg

Walter Van Steenbrugge - advocaat

Volgens onze informatie is Leko wel in verdenking gesteld voor witwassen, niet voor corruptie.