Twee "ezels" op een lift

Ze noemen zichzelf twee ezels op een lift: huidig burgemeester van Kuurne Francis Benoit en de vorige burgemeester Carl Vereecke. Politieke hoogspanning, dat in elk geval. Vereecke haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen de meeste voorkeurstemmen. Maar Francis Benoit (CD&V) vormde een coalitie met N-VA en SP.A/Groen en werd zelf burgemeester. Carl Vereecke verhuisde naar de provincie en werd gedeputeerde.

"Heb je het verteerd dat wij jou zes jaar geleden aan de kant hebben gezet?" was de eerste vraag die burgemeester Francis Benoit aan Carl Vereecke moest stellen. "Het ligt wat moeilijk, maar ik kijk naar de toekomst" antwoordde Vereecke wat terughoudend. "Ik zal jou ook een vraag stellen, Francis. Ik had zes jaar geleden meer stemmen dan jou, maak jij je nu zorgen?" Daarop antwoordde Benoit eerlijk dat hij toch wel wat nerveus is. 

Wie is de grootste ezel? 

Vereecke vindt de stijl van Benoit niet slecht, zeker niet als het over sociale media gaat. "Jij gaat veel meer met sociale media om dan ikzelf. Dat is niet mijn stijl." De twee vroegen zich vervolgens af wie van hen de grootste ezel is. Want Kuurne staat bekend als ezelsgemeente. Die eer nam Francis Benoit volledig op zich. "Ik ben de grootste ezel, want ik maak te weinig tijd voor mezelf" zei hij. Na deze bekentenis was het tochtje op de zetellift in Westouter ten einde.

Waar ligt Kuurne wakker van? 

"Waren we de braafste van de politieke rivalen die op de zetellift hebben gezeten?" vroeg Benoit zich nog af. Ze waren in elk geval één van de liefste. Op de zetellift dan toch. Want in Kuurne zelf hangen er affiches van Benoit met de slogan "Waar ligt Kuurne wakker van?". Net naast de affiches staan er borden van de partij van Vereecke met de slogan "Lig niet langer wakker, stem Nieuw Kuurne". Zo lief zijn ze dus toch niet voor elkaar. Zeker zondag niet.  

Bekijk hieronder het gesprek op de lift:

Video player inladen ...