Waarom je je pennenzak thuis mag laten op verkiezingsdag

Oké, het moment is bijna aangebroken. Je moet over een paar dagen gaan stemmen! Maar moet je dan je eigen potlood meenemen? En kan je kiezen waar en wanneer je gaat stemmen? Voor al die vragen heeft één iemand antwoord: Hanna Eeckhout!

Het is eigenlijk heel simpel: je krijgt een oproepingsbrief, en daar staat precies in waar en wanneer je moet gaan stemmen. Je neemt die oproepingsbrief samen met je identiteitskaart mee naar het stembureau. Stemt jouw gemeente nog met potlood en papier, dan heb je tussen 8 en 13 uur de tijd om je stem uit te brengen. Stemmen ze bij jou al met de computer, dan heb je tot 15 uur. 

Maar stel nu, je wil eigenlijk helemaal niet stemmen. Het interesseert je niet (niet echt slim, kom op, lees die partijpunten nu gewoon)? Dan kan je ook blanco stemmen. Blanco stemmen, wadisda? Hannah legt het uit!

Meest gelezen