Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Noodweer op Sardinië: snelwegbrug stort in na hevige regen

Op het Italiaanse eiland Sardinië is gisteravond een snelwegbrug deels ingestort na hevige regenval. Er vielen geen slachtoffers: de autosnelweg was even daarvoor al afgesloten voor het verkeer door een verzakking in het wegdek. Het noodweer leidt ook vandaag nog tot problemen. Een vrouw die vermist was, is dood teruggevonden.

De snelwegbrug overspande een rivier in de buurt van de hoofdstad Cagliari en stortte over een lengte van verschillende meters in. Op dat moment reed er al geen verkeer meer over de brug, omdat er een verzakking in het wegdek was vastgesteld.

Sardinië wordt momenteel geteisterd door hevige stortregens. Het publieke leven in en om Cagliari ligt zo goed als stil. Ook vandaag nog wordt gewaarschuwd voor bijzonder slechte weersomstandigheden. Scholen, parken, musea, sportfaciliteiten en begraafplaatsen blijven dicht. Enkele tientallen mensen zijn uit voorzorg geëvacueerd.

In de buurt van Cagliari is een vrouw dood teruggevonden. Ze was met de auto samen met haar familie onderweg toen ze verrast werden door een overstroming. Haar man en kinderen konden worden gered, maar de vrouw was vermist.

Ook de Italiaanse regio's Ligurië en Piëmonte kampen met overlast door felle regen en onweer.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved