Weverij Van Maele in Tielt vraagt faillissement aan

Weverij Van Maele in Tielt heeft nu ook het faillissement aangevraagd. Maandag werden de werknemers al uit het bedrijf gezet, omdat de grond daar al een tijdje verkocht is. Nu verliezen 27 mensen dus definitief hun werk bij de weverij.

Rik Vanessche van de christelijke vakbond begeleidt de werknemers die hun job daar nu verliezen. Het faillissement zat er volgens hem al een tijdje aan te komen. "De Amerikaanse aandeelhouders hadden vorig jaar al geld beloofd, maar dat is er nooit gekomen. We zagen het faillissement dus wel aankomen. Maar zolang er beloftes waren, hield de huidige werkgever ter plekke daar geen rekening mee. En nu de gebouwen dus afgesloten zijn, is het allemaal in een stroomversnelling gekomen", zegt Vanessche.

Alweer klap voor sector

Gisteren raakte al bekend dat er nog 231 jobs op de helling staan bij verschillende textielbedrijven in het zuiden van de provincie. Dit faillissement is dus opnieuw een klap dus voor de textielsector.