Ook ex-advocaat Laurent Denis blijft aangehouden

Laurent Denis, de juridische rechterhand van Bayat, blijft aangehouden op verdenking van witwassen en betrokkenheid bij een criminele organisatie. Dat heeft zijn advocaat Dimitri de Béco bevestigd.

Voormalig advocaat Laurent Denis is de juridische rechterhand van voetbalmakelaar Mogi Bayat. In het verleden trad hij ook regelmatig op voor voetbalclub Anderlecht. Denis kwam eerder al in opspraak in de zaak van de gokchinees Ye. Toen werd hij veroordeeld tot één jaar cel met uitstel. Denis wordt nu verdacht van witwaspraktijken en betrokkenheid bij een criminele organistatie.

Mijn cliënt is onder aanhoudingsmandaat geplaatst, maar dat betekent niet dat hij schuldig is 

Dimitri de Béco, advocaat

Dimitri de Béco, advocaat van Denis, benadrukt dat zijn cliënt eerst verder ondervraagd moet worden alvorens hij beschuldigd kan worden. "Mijn cliënt is onder aanhoudingsbevel geplaatst, maar dat betekent niet dat hij schuldig is." zegt de Béco. "Hij is opgepakt omdat er nog mensen moeten worden ondervraagd. Het kan dus nog dat hij onschuldig wordt verklaard en daar hoop ik nog op. Vooral als ik zie op welke manier hij heeft kunnen antwoorden op de vragen van de procureur", zo zei De Beco.