Vader Gwendolyn Rutten: "Ons huis is de war-room van de campagne, het hoofdkwartier"

In Aarschot is het moeilijk naast de affiches van Gwendolyn Rutten kijken. Daar is haar papa, Jan Rutten, verantwoordelijk voor. Al 22 jaar hangt hij borden en affiches op.

Eerste affiche

“De traditie wil dat het eerste bord altijd bij mij wordt opgehangen”, zegt Jan Rutten. “Ons huis is de war-room van de campagne, het hoofdkwartier. Hier wordt de planning opgemaakt en hier werden vroeger ook de affiches op de borden geplakt.”

Auto vol lijm

Jan doet dit al 22 jaar, maar de ene keer ging het al vlotter dan de andere. “Vroeger plakten we nog met behangerslijm en in het begin waren we nog wat onwennig. Op een van onze eerste rondes viel de emmer in de auto natuurlijk om. Al de lijm lag in mijn koffer in plaats van op de affiche. Sindsdien hebben we altijd een deksel op de emmer gezet.”

Mooiste moment

“Het mooiste moment was toen Gwendolyn voor de eerste keer verkozen werd", herinnert Jan zich. "Het is fijn dat je werk ook beloond wordt. In Aarschot was dat twaalf jaar geleden. Toen stond ze op de voorlaatste plaats, dus dat was niet eenvoudig.”