Video player inladen ...

Partijsecretariaat N-VA gevandaliseerd met rode verf

Het partijsecretariaat van de N-VA in Brussel is afgelopen nacht besmeurd met rode verf. Een Engelstalige boodschap verwijt de "N-VA-politiek" verantwoordelijk te zijn voor de dood van peuter Mawda. 

Op foto's die staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken op Twitter deelde, is te zien hoe bij de ingang van het partijsecretariaat een verfballon is opengespat.

Op de ramen en een muur staat de naam "Mawda" geschreven met rode verf, een verwijzing naar de Koerdisch-Iraakse peuter die eerder dit jaar dodelijk werd getroffen door een politiekogel tijdens een achtervolging van een busje met transmigranten. "Killed by NVA politics" staat er ook, een boodschap die de dood van Mawda dus linkt aan de "N-VA-politiek".

De N-VA heeft de politie ingeschakeld om vaststellingen te doen en zal een klacht indienen voor vandalisme. Wie er achter de actie zit, is nog niet duidelijk. Staatssecretaris Francken wijst op Twitter in de richting van "extreemlinks en opengrenzenactivisten".