Eva Op de Beeck

Podcast "De Zonnekoning" vanaf vandaag te beluisteren op Klara.be

"De Zonnekoning. Glorie & schaduw van Lodewijk XIV", het boek van Johan Op de Beeck, is vanaf vandaag ook te beluisteren als podcast. Voor radiozender Klara is het boek bewerkt tot een 10-delige reeks. En het eerste deel kunt u vanaf vandaag al beluisteren. 

Het stond in de sterren geschreven dat Johan op de Beeck ooit een boek aan de "Zonnekoning" zou wijden. "Het zat hem in het bloed", zegt hij zelf. 

En na de ook al fel gesmaakte podcasts op basis van zijn boek over Napoleon, is er nu ook een podcastreeks over de "Zonnekoning". 

Louis werd op 5-jarige leeftijd koning en zou dat 72 jaar lang blijven. Hij was de uitvinder van het absolutisme: de totale macht bij gratie van God. Zijn symbool was de zon, die alles verlicht en waarvan iedereen afhankelijk is.  Het onderontwikkelde en feodale Frankrijk vormde hij tot een gecentraliseerde staat die de machtigste natie van Europa werd. 

Vanaf nu zondag, verkiezingsdag, vertelt Johan Op de Beeck tien weken lang tussen 18 en 20 uur het levensverhaal van de Zonnekoning, maar de eerste aflevering van de podcast is nu al beschikbaar op de website van Klara

De hele reeks zal ook als gratis podcast downloadbaar zijn. Dat kan via iTunes, Apple Podcasts en Google Podcasts

Meest gelezen