Stonehenge ligt even in Tongeren

In het Gallo-Romeins Museum in Tongeren opent zaterdag een grote tijdelijke tentoonstelling over Stonehenge, de beroemde cirkel met grote rechtopstaande stenen in Zuid-Engeland.

"Wat heeft de bouwers bezield om Stonehenge zoveel duizenden jaren geleden te bouwen? En dat in een tijd dat het wiel nog niet eens was uitgevonden. Dat vragen we ons af." Bart Distelmans, de directeur van het Gallo-Romeins Museum is onder de indruk van de beroemde stenencirkel. "Mannen, vrouwen én kinderen hebben die stenen vanuit Wales naar Stonehenge versleept."

Wetenschap

Onderzoeker Mike Parker Pearson onderzocht de voorbije 15 jaar de betekenis en geschiedenis van Stonehenge. In Tongeren worden zijn belangrijkste resultaten voor het eerst aan het grote publiek gepresenteerd.

De tentoonstelling over Stonehenge in het Gallo-Romeins Museum opent morgen voor het grote publiek en loopt nog tot en met 21 april.