Uit het archief: "Panorama" over de gokchinees (2006) en zwart geld in het Belgische voetbal (2012)

Het Belgische voetbal davert op zijn grondvesten. Maar het is niet de eerste keer dat er wanpraktijken naar boven komen. Ons reportagemagazine "Panorama" speelde daar een belangrijke rol in.

"Panorama: de fiscus buitenspel"

Zwart geld binnen het Belgische voetbal, het is geen nieuw gegeven. Uit een reportage die "Panorama" draaide in 2012, bleek dat veel clubs, vooral in de lagere reeksen, al te graag ingaan op dubieuze voorstellen.

Deze Video is niet meer beschikbaar. Waarom?

"Panorama: getackeld door de maffia"

Het bekendste geval van matchfixing in de Belgische competitie is ongetwijfeld de zaak rond "gokchinees" Zheyun Ye. "Panorama" bracht het schandaal, dat een enorme schokgolf veroorzaakte, naar buiten in 2006. Een naam die toen al opdook, advocaat Laurent Denis, is nu opnieuw een van de verdachten.

Deze Video is niet meer beschikbaar. Waarom?