Video player inladen ...

De verkiezingen? Die volgt u op de voet bij VRT NWS

Vandaag is het zover, dan trekt u naar de stembus om te beslissen wie de komende jaren uw dorp, stad en provincie mag besturen. Bij VRT NWS zit u op de eerste rij om alles op de voet te volgen. 

Vandaag trekt VRT NWS alle registers open. Van 7 tot 11 uur 's ochtends blikt Steffy Merlevede vooruit in een extra lange uitzending van "De ochtend", tussen 7 en 11 uur op Radio 1. De uitzending wordt ook uitgezonden op Eén en vrtnws.be. Op Eén zijn er vanaf 8 uur ook elk uur korte VRT NWS Updates

Een uur voor de "papieren" stembureaus sluiten, start Martine Tanghe aan de marathonuitzending op tv. Vanaf 12 uur gaat ze continu live naar alle uithoeken van Vlaanderen en Brussel. Martine Tanghe wordt bijgestaan door Tim Verheyden, die de sociale media op de voet volgt, en Ivan De Vadder, die de resultaten overloopt eens ze binnen zijn. Politicologen Sofie Marien en Carl Devos analyseren. De uitzending is een hele dag te volgen op Eén en op vrtnws.be. 

Maar ook op radio hoef je geen seconde te missen van de verkiezingen. Vanaf 13 uur overlopen Xavier Taveirne en Ruth Joos op Radio 1 al het nieuws. Ook zij prikken continu door naar verslaggevers ter plaatse en bekijken de resultaten eens ze binnen zijn. 

Op Radio 2 is er elk uur nationaal nieuws. Tussen 15.30 en 19.30 uur is er ook telkens op het half uur een regionaal nieuwsoverzicht. 

Als alle kaarten geschud zijn, is er nog een "virtueel" debat, waarin Ivan De Vadder alle partijvoorzitters live vanuit hun woonplaats spreekt. Dat debat, dat ingebed is in de verkiezingsshow, is te volgen op Eén en op vrtnws.be

De verkiezingen zijn uiteraard ook een hele dag te volgen via vrtnws.be. Via een liveblog houden we u op de hoogte van het meest recente nieuws en in een uitgebreide tool ziet u de uitslagen eens ze binnen zijn. 

De app van VRT NWS is gepersonaliseerd, waarbij gebruikers het nieuws uit favoriete steden en gemeenten op de voet kunnen volgen. Op verkiezingsdag zelf komen push-meldingen zodra de eerste resultaten van die gemeenten bekend zijn. Daarvoor moet u wel de app updaten.

Tim Verheyden geeft meer info over de vernieuwde app. 

Video player inladen ...

Maandag, de dag ná

De dag na de verkiezingen blikt VRT NWS terug, maar ook vooruit naar nieuwe coalities, wissels van de macht.... Zo zijn er extra Journaals tussen 7 en 10 uur, te volgen op Eén en via vrtnws.be

"De ochtend" loopt die dag van 6 tot 10 uur en wordt uitgezonden via Radio 1 en vrtnws.be. Op Radio 2 wordt teruggeblikt op de verkiezingen in uw regio, tussen 6 en 9 uur in "Start je dag"

's Avonds ontvangt Ivan De Vadder alle partijvoorzitters nog eens om de uitslagen van de verschillende steden en gemeenten te bespreken en te interpreteren. "Het kopstukkendebat" wordt uitgezonden om 21.15 uur op Eén en op vrtnws.be.