WTF is een coalitie?

Oké,  we  hebben  nu  uitgelegd  wat  je  moet  doen  als  je  gaat  stemmen,  maar  wat  dan  na  de  verkiezingen?  Wat  gebeurt  er  met  jouw  stem?  En  wie  telt  die  eigenlijk?  Laten  we  Hannah  er  maar  snel  weer  bij  halen!  

Als  je  gestemd  hebt,  is  het  de  beurt  aan  de  telbureaus.  Zij  moeten  ervoor  zorgen  dat  alle  stemmen  correct  worden  geteld.  Daarna  wordt  gekeken  welke  partijen  de  meeste  stemmen  hebben,  en  hoe  er  precies  een  coalitie  wordt  gevormd.  Een  coaliwat?  Juist  ja,  een  coalitie!  Hannah  vertelt  er  je  meer  over: 

Zo,  nu  ben  je  hélémaal  klaar  om  zondag  voorbereid  naar  het  stemhokje  te  trekken.  Veel  succes,  en  zoals  je  zondag  zonder  twijfel  wel  ergens  zult  horen:  “stem  voor  de  goei,  hé!”

Meest gelezen