archieffoto: Prince in 1985. AP

Familie van Prince wil dat Trump zijn muziek niet meer gebruikt

De familie van Prince heeft aan Donald Trump gevraagd om zijn songs niet meer te gebruiken tijdens zijn campagne voor de tussentijdse verkiezingen. De Amerikaanse president zou al meermaals het nummer "Purple rain" gebruikt hebben tijdens bijeenkomsten, maar daar heeft de familie nooit toestemming voor gegeven. 

"De familie van Prince heeft nooit toestemming gegeven aan president Trump of aan het Witte Huis om de liedjes van Prince te gebruiken en we vragen om hier dan ook onmiddellijk mee te stoppen", liet Omarr Baker, de halfbroer van Prince Rogers Nelson, via Twitter weten. 

De naam van Prince komt daarmee in een lange lijst van artiesten die al hebben aangegeven (velen onder hen tijdens de campagne van 2016) dat ze liever niet hebben dat Trump hun muziek gebruikt.Het gaat onder meer om de Rolling Stones, Adele, Neil Young, R.E.M., Aerosmith, Queen en de erfgenamen van George Harrison.